Dubbel glas

 

Onze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het plaatsen van isolatieglas en dan met name HR, HR+, HR++ isolatieglas. De officiële kwalificatie + of ++ is afhankelijk van de isolatiewaarde van het dubbelglas en hierin is de spouwdikte (ruimte tussen de glasplaten) bepalend.

 

HR isolatieglas isoleert 3x beter dan standaard isolatieglas en heeft u nog enkel glas in de woning dan zal er helemaal een aanmerkelijk verschil zijn in comfort en behaaglijkheid in uw woning. Daarnaast profiteert u natuurlijk ook van een besparing op de stookkosten. Het prijsverschil tussen standaard isolatieglas en HR isolatieglas is bij ons slechts € 10,00 euro per vierkante meter ex btw.

 

Naast het dubbelglas bestaat er ook nog triple pane isolatieglas. Dit isolatieglas bestaat uit 3 glasplaten en heeft weer een hogere isolatiewaarde dan HR isolatieglas. Dit type isolatieglas past niet altijd in de bestaande kozijnen en is aanzienlijk duurder dan standaard- of HR Isolatieglas. Het glas wordt door de extra glasplaat ook een stuk zwaarder en de wat grotere ruiten zullen al gauw met behulp van een kraan geplaatst moeten worden. Uiteraard is dat voor ons geen probleem echter brengt dit voor u weer hogere kosten met zich mee.

 

Het beslaan van HR++ isolatieglas aan de buitenzijde

HR++ isolatieglas heeft als nadeel wel de eigenschap dat het vooral in het voorjaar en het najaar aan de buitenzijde kan beslaan.  Dit heeft te maken met de lage buitentemperatuur, de hoge luchtvochtigheid en de hoge  warmte-isolatie van de beglazing. In de loop van de ochtend trekt dit weg.

Let op! HR++ isolatieglas kan beslaan maar dat wil niet zeggen dat het ook zal beslaan. Dit hangt naast de weersomstandigheden namelijk ook af van de locatie van de ruit in uw woning. Het beslaan van HR++ aan de buitenzijde van het glas laat eigenlijk zien dat het isolatieglas goed werkt.

 

Vocht tussen het glas

Zit er vocht tussen het glas dan is uw isolatieruit lek. Een lekke isolatieruit kan niet gerepareerd worden maar zal vervangen moeten worden.

U krijgt 10 jaar garantie op fabricagefouten op het door ons geplaatste isolatieglas. Dus mocht uw ruit lek raken binnen deze garantieperiode dan zullen wij deze kosteloos vervangen. Als de ruit lek is geraakt door bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aan de kozijnen dan vervalt uiteraard uw recht op garantie.

 

Ventilatie

Denk bij het vervangen van het glas in uw woning ook aan een goede ventilatie en laat u door onze glaszetters informeren en adviseren over het toepassen van ventilatieroosters.

 

Toepassingen op dubbelglas

Er zijn vele toepassingen mogelijk op het gebied van isolatieglas zoals:

 

  • Figuurglas/matglas
  • Zonwerend
  • Geluidwerend
  • Zelfreinigend
  • Gelaagd
  • Gehard
  • Glas in lood
  • Kruisroeden/Wienersprossen

 

Heeft u specifieke wensen of vragen en vind u deze informatie niet op onze site, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

 

Maak gebruik van het contactformulier.

Of bel ons 06 – 23 24 90 20