Enkel glas

 

Enkel glas (floatglas) wordt tegenwoordig in de nieuwbouw niet meer toegepast door de lage isolatiewaarde. Het wordt voornamelijk door ons geplaatst in schuurtjes e.d. of binnenshuis toegepast in b.v. binnendeuren of vitrinekasten.

 

Glas is in verschillende uitvoeringen en in verschillende diktes verkrijgbaar die veelal ook toepasbaar zijn bij dubbel glas.

 

 

Blank en gekleurd

Wij kunnen glas in diverse kleuren leveren, de meest gebruikte kleuren zijn groen, grijs en bruin.

 

Ontspiegeld glas

Bij ontspiegeld glas, wordt het licht minder gereflecteerd. Dit glas wordt vooral gebruikt voor fotolijstjes.

 

 

 

Figuurglas

Figuurglas is blank of gekleurd glas waarop een patroon is aangebracht. Er zijn vele soorten figuurglas verkrijgbaar en u kunt hieruit een keuze maken met behulp van de voorbeelden die de glaszetter bij zich heeft.

 

Draadglas

In draadglas is een net van metaaldraad aangebracht. Dit glas valt onder het veiligheidsglas, als het breekt houden de draden het glas bij elkaar er is daardoor minder kans op ongevallen. Draadglas werkt ook inbraakwerend, een inbreker zal veel meer moeite hebben om door dit glas heen te komen dan door gewoon glas. Er zijn verschillende typen draadglas waaronder engels-, brute-, en spiegeldraadglas.

 

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit minimaal twee glasplaten met een plastic tussenlaag (folie). Dit zorgt voor een sterk geheel en als het glas breekt, worden de scherven door de plastic tussenlaag bijeengehouden. Gelaagd glas valt ook onder het veiligheidsglas en is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de afmeting van de te plaatsen ruit en van de situatie waarin het glas geplaatst wordt. Gelaagd glas werkt ook inbraakwerend door de tussenliggende folie. Er kunnen verschillende folies toegepast worden zoals een matte folie of een geluidwerende folie.

 

Gehard glas

Hardglas is aanzienlijk sterker dan floatglas van dezelfde dikte. (3 tot 10 keer sterker, afhankelijk van de belasting en de duur van de belasting.)

Het harden gebeurt door een speciaal proces van verwarmen en weer laten afkoelen van het glas. Hardglas valt ook onder het veiligheidsglas, als het breekt valt het uiteen in duizenden kleine stukjes zonder scherpe randen.

Hardglas kan in combinatie met gelaagd glas worden toegepast. Verder wordt hardglas o.a. gebruikt voor glazen deuren, balustrades en keukenbladen.